Werkwijze fotograaf

Een portretfoto laten maken door een fotograaf


Portretfotografie is een van mijn specialisaties. Hieronder vind je informatie over een portretfotosessie.

Een nieuwe profiel foto of een serie lifestyle portretten voor je website, je blog of sociale media laten maken, je onderneming in beeld of een familiefoto, hiervoor kun je mij benaderen.

Werkwijze portretfotograaf


Voor de fotosessie.

Onze samenwerking begint al voor de fotoshoot. Ik denk met je mee aan de passende mooie locatie voor een fotoshoot. We bespreken samen stijl van de fotografie, en indien nodig help ik je met het bepalen van de kleding voor een leuke uitstraling.


Tijdens de fotosessie.

In het kort bespreken we wat en hoe wij de fotoshoot doen voor het beste resultaat. Verder kun je alles loslaten. Geniet van het moment. Indien nodig help ik je bij het poseren.


Na de fotoshoot.

Eerst maak ik een selectie van de beste foto’s. Deze selectie ga ik ook bewerken. Je ontvangt foto's via een gesloten digitaal album.

Je kunt zelf foto's kiezen welke je wilt ontvangen. Je eigen selectie kun je downloaden in grote resolutie, op je eigen pc en/of laten afdrukken.

Uiteraard kun je de afdrukken via mijn bestellen. Of informeer ik je graag over een printcentrale waar je een mooi print aan de muur kunt bestellen.

Wat kost een portretfotosessie?


  • Een basis pakket portretfotografie kost €250,-
  • Fotoshoot van 1 - 1,5 uur
  • 1-2 combinaties van licht, stijl of locatie
  • 1-2 personen
  • Dag, tijd en locatie naar keuze
  • Je ontvangt een selectie van minimaal 15 geretoucheerde foto’s. Digitaal, in je eigen persoonlijke gallery dus je kunt ze zó makkelijk downloaden en delen met vrienden en familie
  • Foto’s worden digitaal geleverd, jpg, in hoge resolutie en voor web (lage resolutie), zonder watermerk, via een gesloten privé digitaal album
  • Ook kun je kiezen voor de extra opties: visagie en haarstyling, persoonlijke styling. Ik werk samen met professionele make-up artisten en stylisten en adviseer je graag hierover


Basis pakket portretfotografie is ideaal voor een individueel portret, een mooi tijdloos familieportret, een fine art portret.Een foto laten afdrukken en inlijsten 

Graag informeer ik je over het afdrukken op canvas, dibond of plexiglas, de mogelijkheden voor een foto aan de muur, het verschil in de papiersoorten, het kiezen van een vakprintcentrale, kwaliteit en de prijzen.  Prijzen zijn exclusief reiskosten en parkeerkosten. Reiskosten zijn 0,30 p/km, parkeerkosten worden op basis van werkelijk gemaakte kosten doorberekend.

Algemene voorwaarden van Birense Fotografie zijn van toepassing.

Plan je datum voor een portretfotosessie


Ga je voor een portretfotoshoot? Neem contact met me op, dan leggen we de datum vast. Het kan via het formulier: