Werkwijze fotograaf

Portret fotosessie planning, fotostudio, reiskosten, foto laten afdrukken
Werkwijze fotograaf, portretfotograaf in Utrecht en Stichtse Vecht, fotoshoot boeken in de fotostudio

Een portretfoto laten maken door een fotograaf


Portretfotografie is mijn specialisatie. Hieronder vind je informatie over portretfotosessie, zakelijke fotografie.

Een nieuwe profiel foto of een serie lifestyle portretten voor je website laten maken, voor je blog of sociale media. Je onderneming in beeld of een familiefoto maken.


Neem gerust contact met me op voor het plannen van je fotosessie.

Werkwijze portretfotograafMeestal plan ik fotoshoots op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag middag. Deze dagen komen ook het beste voor de familieshoot uit.

Wil je een andere dag? Overleggen kan altijd, laat me dan weten.Voor de fotosessie.

Onze samenwerking begint al voor de fotoshoot. Ik denk met je mee aan de passende mooie locatie voor een fotoshoot. We bespreken samen stijl van de fotografie, en indien nodig help ik je met het bepalen van de kleding voor een leuke uitstraling.


Tijdens de fotosessie.

In het kort bespreken we wat en hoe wij de fotoshoot doen voor het beste resultaat. Verder kun je alles loslaten. Geniet van het moment. Indien nodig help ik je bij het poseren.


Na de fotoshoot.

Eerst maak ik een selectie van de beste foto’s. Deze selectie ga ik ook bewerken. Je ontvangt foto's via een gesloten digitaal album.

Je kunt zelf foto's kiezen welke je wilt ontvangen. Je eigen selectie kun je downloaden in grote resolutie, op je eigen pc en/of laten afdrukken.

Uiteraard kun je de afdrukken via mijn bestellen. Of informeer ik je graag over een printcentrale waar je een mooi print aan de muur kunt bestellen.

Wat kost een portretfotosessie?


Basis pakket portretfotografie is ideaal voor een individueel portret, een business portret, een mooi tijdloos familieportret of fine art portret.


  • Een basis pakket portretfotografie kost €300,-
  • Fotoshoot van 1 uur
  • 1-2 combinaties van licht, stijl of locatie
  • Dag, tijd en locatie naar keuze
  • Je ontvangt een selectie van minimaal 7 geretoucheerde foto’s

Foto’s worden digitaal geleverd, jpg, in hoge resolutie en voor web (lage resolutie), zonder watermerk,

via een gesloten persoonlijk digitaal album.

Dit digitaal album met de foto's kun je zó makkelijk downloaden en delen met vrienden en familie


  • Extra optie: fotostudio of daglichtstudio. Deze optie is in overleg en de kosten van een studio worden apart doorberekend, tenzij anders is overeengekomen.

De huurprijs voor een professionele fotostudio ligt tussen €120,- - €180,- per uur.


  • Ook kun je kiezen voor extra service: visagie en haarstyling, persoonlijke styling. Ik werk samen met professionele make-up artiesten en stylisten en adviseer je graag hierover.

Prijsindicatie: professionele visagie (een natuurlijk look, een business portret) start vanaf €120,-


Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief reiskosten en parkeerkosten. Reiskosten zijn 0,30 p/km tenzij anders is afgesproken. Parkeerkosten worden op basis van de werkelijk gemaakte kosten doorberekend.Een foto laten afdrukken en inlijsten 


Graag informeer ik je over het afdrukken op canvas, dibond of plexiglas, de mogelijkheden voor een foto aan de muur, het verschil in de papiersoorten, het kiezen van een printcentrale, kwaliteit en de prijzen.  Algemene voorwaarden van Birense Fotografie zijn van toepassing.Plan je datum voor een portretfotosessie


Ga je voor een portretfotoshoot? Neem contact met me op, dan leggen we de datum vast. Het kan via het formulier: