Fotograaf


Ik ben Irina, een fotograaf achter Birense Fotografie die gevestigd is in Utrecht. Ik ben gespecialiseerd in portretfotografie en bruidsfotografie en ben werkzaam in heel Nederland.

Profiel fotograaf Irina Birense Fotografie

Even voorstellen…

Leer de fotograaf kennen

Weetjes over Irina

Fotograferen is een groot onderdeel van mijn leven. En daarnaast geniet ik graag van andere dingen. Bloemen, mooie zonsondergangen, een wandeling in het bos of even lekker uitwaaien aan zee, een leuk gesprek, koffie, klassieke muziek, Mick Jagger. De sciencefiction film Man in Black I en de romantische The Holiday ken ik bijna uit mijn hoofd.

Ik ben geboren in Belarus, spreek Nederlands, Russisch en nog een paar talen. Ik sport regelmatig, een goede conditie is geen overbodige luxe bij een trouwreportage. Wonen doe ik in Maarssen, een heel leuk charmant dorpje aan de Vecht, vlakbij Utrecht. Talloze keren heb de Domtoren beklommen, met dat smalle trappetje. Wat een prachtig uitzicht weer!

Analoog

Mijn passie voor het beeld en fotografie komt nog uit de tijd van de analoge camera’s. Net als velen, een fotocamera kreeg ik cadeau van mijn ouders. Met een paar filmrolletjes erbij. Dat was vlak voor de zomervakantie. Gelijk begon ik mensen te fotograferen. Een filmrolletje was kostbaar, dus dan ga je voor portretten! Mijn zusje, oma en ouders waren de eerste geportretteerden. Die foto's heb ik nog steeds, zelf ontwikkeld en afgedrukt. 

Digitaal

Mijn eerste spiegelreflex camera heb ik in 2011 gekocht. Een Canon met één lens. Sinds die tijd met de poten in de klei qua ontcijferen van het vak digitale fotografie. Ik volgde cursus fotografie en de nabewerking van de foto’s, en meerdere workshops bij de fotografen die mij enorm aanspreken. Van landschap- tot studiofotografie. Ontzettend veel heb ik geleerd van de fotografen, waaronder een reclame- en portret fotograaf Martin Hogeboom, bruidsfotografen Wim Wilmers, Martin Modderkolk. Ik ben me gaan specialiseren als trouwfotograaf. Bij Luther Hartog, een Nederlandse top trouwfotograaf die mij enorm inspireert, heb ik een mentoring traject voor journalistieke bruidsfotografie gevolgd. Nog steeds blijf ik workshops en mentorsessies volgen om kritisch naar mijn eigen werk te blijven kijken en door te groeien als fotograaf. 


Over Birense Fotografie

In 2015 begon ik als zelfstandig ondernemer en startte ik mijn eerste bedrijf. Birense Fotografie is gespecialiseerd in bruidsfotografie en portretfotografie. Ik maak graag contact met mensen, dat zie je terug in mijn foto’s. Heel fijn vind ik om het verhaal van mensen vast te leggen in beeld. Puur, met echte emoties. 

Ook help ik ondernemers met het maken van het visuele content, een sterk visueel verhaal van een merk of personal branding.

Op mijn website vind je een deel van mijn portfolio. Wil je meer weten over:

  • Trouwreportage

  • Portretfotosessie

  • Productfotografie

  • Branding fotoshoot

  • Fotoreportage van een jubileum of een ander evenement

mail me dan op irina@birense.nl voor meer informatie over de mogelijkheden of laat een bericht achter op de Contact pagina.

Irina