Fotograaf


Ik ben Irina, een fotograaf achter Birense Fotografie die gevestigd is in Utrecht en ben werkzaam in heel Nederland.

Als trouwfotograaf werk ik op een ongedwongen manier, blijf op de achtergrond. Zo wordt het verhaal van jullie bruiloft, heel persoonlijk en op een journalistieke wijze vastgelegd. De dag zoals die echt is, een dag met foto’s van spontane, vrolijke en emotionele momenten.

Profiel Irina

Leer de fotograaf kennen

Weetjes

Ik ben dol op meren, bergen, bloemen en koffie. De sciencefiction film Man in Black I en de romantische The Holiday ken ik bijna uit mijn hoofd. Ik ben geboren in Belarus, spreek Nederlands, Russisch en nog een paar talen. Wonen doe ik in Maarssen, een heel leuk charmant dorpje aan de Vecht, vlakbij Utrecht. Talloze keren beklom ik de Domtoren, met de trap. Wat een prachtig uitzicht!

Analoog

Mijn passie voor fotografie ontstond toen ik van mijn ouders een fotocamera cadeau kreeg. Analoog, met een paar filmrolletjes erbij. Dat was vlak voor de zomervakantie. Gelijk begon ik mensen te fotograferen. Een filmrolletje was kostbaar, dus dan ga je voor portretten! Mijn oma, ouders en mijn zusje waren de eerste geportretteerden. Die foto's heb ik nog steeds liggen, zelf ontwikkeld en afgedrukt. 

Digitaal

Mijn eerste spiegelreflex camera heb ik in 2011 gekocht. Een Canon met één lens. Daarna steeds meer professionele apparatuur aangeschaft. Ik volgde cursus fotografie en meerdere workshops bij de fotografen die mij enorm aanspreken. Van landschap- tot studiofotografie. Ontzettend veel heb ik geleerd van de Nederlandse fotografen, waaronder een reclame- en portret fotograaf Martin Hoogenboom, bruidsfotografen Wim Wilmers, Martin Modderkolk. Daardoor ben ik me gaan specialiseren als bruidsfotograaf. Bij Luther Hartog, een top trouwfotograaf die mij enorm inspireert, heb ik een coaching traject voor journalistieke bruidsfotografie gevolgd. Nog steeds blijf ik workshops en mentorsessies volgen om kritisch naar mijn eigen werk te blijven kijken en door te groeien als fotograaf. 


Over Birense Fotografie

Sinds 2015 werk ik als professioneel fotograaf. Bruidsfotografie en portretfotografie zijn mijn specialisaties. Ik maak graag contact met mensen, dat zie je terug in mijn foto’s. Heel fijn vind ik om het verhaal van mensen vast te leggen in beeld. Puur, met echte emoties. 

Op mijn website vind je een deel van mijn portfolio. Wil je meer weten over:

     • Trouwreportage
     • Portretfotosessie
     • Fotoreportage van een jubileum of een ander evenement

mail me dan op irina@birense.nl voor meer informatie over de mogelijkheden of laat een bericht achter op de Contact pagina.

Irina