Trouwplannnen en op zoek naar een trouwfotograaf?

Jullie gaan trouwen en zijn aan het oriënteren voor een bruidsfotograaf. Natuurlijk willen jullie de mogelijkheden goed kunnen vergelijken. De stijl van de fotografie, de prijzen, het fotoboek, hoeveel foto’s krijgen jullie van de trouwreportage en of deze zelf kan nabestellen of een wanddecoratie laten maken. Lees hieronder alle informatie over een trouwreportage.

Bruidsfotografie in fotojournalistieke stijl

Haal rustig adem… Langdurig poseren is niet nodig :-) Bij het fotograferen van een bruiloft gaat het voor mij om het vertellen van jullie verhaal. De trouwdag fotograferen zoals die echt wordt beleefd, in journalistieke stijl. Kostbare momenten, emoties, familie en vrienden om jullie heen, dat is wat een bruiloft zo bijzonder maakt.

Natuurlijk is er ook plaats voor jullie persoonlijke wensen zoals een portret fotoshoot en groepsfoto’s. Met als resultaat een mix van beelden met spontane momenten en klassieke portretten, puur en romantisch.

Bruidsfotografie heide Soesterberg bruidspaar by Birense Fotografie -1-15.jpg
Trouwfotograaf Maarssen Utrechgt bruidsfotografie by Birense Fotografie.jpg
Bruiloft trouwceremonie trouwzaal Bilthoven-237.jpg
Bruidsfotografie Trouwdag in beeld bij Birense Fotografie-1.jpg
Bruidsfotografie Birense trouwen Bennekom T&S-1-9.jpg
Birense Fotografie Bruidsfotografie Utrecht Nederland-.jpg
Bruidsfotografie heide Soesterberg bruidspaar by Birense Fotografie -1-12.jpg
Trouwen Leidsche Rijn Utrecht Vleuten groepsfoto familieportret trouwfotograaf Birense Fotografie (1 van 1).jpg
 

Wat anderen zeggen:

We zijn erg blij met de foto’s. Ze zijn waanzinnig vet. We zaten echt na te genieten toen we ze aan het bekijken waren. Echt een mooi beeld van de dag met hele bijzondere momenten die vastgelegd zijn. De spontane plaatjes zijn echt heel erg leuk/ mooi om te zien. Soms duurde het echt een seconde, maar toch heb jij die dan op foto. We vinden het knap! Bedankt Irina
— Nathalie en Robin
Irina is een leuke, vrolijke vrouw die ondanks de hectiek van een trouwdag toch weet te zorgen voor prachtige foto’s.

Van tevoren besprak zij uitgebreid met ons wat voor foto’s we graag wilden en wie voor ons extra belangrijk waren. Zo kregen wij precies de foto’s waar we op gehoopt hadden. Het is een goede combinatie geworden tussen klassieke en spontane foto’s. Door haar slimme gebruik van lichtinval zitten er bijzonder mooie foto’s bij. Een topper!
— Engel & Bas
Productie Bruidsstyling Helen.jpg
 

Werkwijze trouwfotograaf

Voor de bruiloft. Om te kijken of mijn bruidsfotografie en werkwijze jullie aanspreken, beginnen we met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen jullie vertellen over de trouwdag, een indeling van de dag en bespreken wij jullie wensen. De sfeer van de dag, het aantal uren fotografie, het fotoboek, een loveshoot. Na het gesprek maak ik een offerte op maat en kunnen jullie beslissen of ik jullie trouwfotograaf word.

Tijdens de bruiloft. Als fotograaf weet ik hoe fijn het is om ongedwongen sfeer neer te zetten. Het heeft dan ook mijn voorkeur om zo veel mogelijk in fotojournalistieke stijl te werken, niet geposeerd, zodat het heel natuurlijk overkomt. Ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. Door de dag heen zul je mij bijna geen aanwijzingen horen geven. Jullie familie en vrienden komen vaak in beeld. Mooie momenten, een knuffel van je oma, een schitterende lach van jou, je moeder die een traantje wegpinkt, deze waardevolle momenten ga ik voor jullie vastleggen.

Na de trouwdag. Ik ga de foto’s selecteren en bewerken. Binnen een paar dagen na de bruiloft krijgen jullie een preview, een kleine selectie van de foto’s. De volledige trouwreportage ontvangen jullie binnen 2 maanden. Het aantal foto’s van de trouwreportage kan per bruiloft variëren. Het heeft naast het aantal gasten ook te maken met bijvoorbeeld een styling of details. De bewerkte fotoreportage ontvangen jullie digitaal, in een gesloten privé album, in hoge resolutie. Heel gemakkelijk kunnen jullie foto’s downloaden, delen en zelf aan de slag kunnen met de nabestellingen voor familie en vrienden. Hebben jullie het pakket met een fine art fotoboek erbij, dan gaan jullie kiezen je favoriete foto’s. Deze ga ik voor een ontwerp van jullie fotoboek gebruiken. We bespreken de specificaties van het fotoboek, zoals de kleur en het materiaal van de cover. Het ontwerp van het fotoboek maak ik zo tijdloos mogelijk, met veel ruimte voor het beeld. Jullie ontvangen het ontwerp digitaal, doorgeven aanpassingen. Het definitieve ontwerp fotoboek stuur ik naar een printcentrale. Na 6-8 weken hebben jullie het prachtige fine art fotoboek in het huis. Een waardevolle herinnering!

Bruiloft Familiefoto by Birense Fotografie (1 van 1)-2.jpg
 
Irina is echt fantastisch! Ze komt met goede ideeen en denkt echt met je mee. Hele fijne fotograaf
— Sabine & Bart
Bruidsfotografie Birense Trouwfotograaf Utrecht Maximapark Anafora-1-25.jpg
 

Enthousiast geworden en wil je meer weten over de tarieven van een trouwreportage?

Om de keuze zo makkelijk mogelijk te maken werk ik met verschillende pakketten. Elk pakket is echter uit te breiden met diverse opties, zoals luxe fine art trouwalbum, extra uren, ouderalbums, een tweede fotograaf.

Bruidsfotografie pakketten beginnen bij € 887,-.

Hier zijn een aantal basis elementen inbegrepen:

 • Een kennismakingsgesprek om jullie dag en wensen te bespreken

 • 5 uur bruidsfotografie

 • 200 foto’s in hoge resolutie zorgvuldig nabewerkt

 • Binnen enkele dagen na jullie bruiloft een preview

 • Binnen twee maanden al jullie mooiste foto’s in een online galerij

 • BTW

  *Reservering datum bij aanbetaling 25% van het bedrag

  *De reportage kunnen jullie per uur uitbreiden, elk uur extra kost €110,-

  Hieronder vind je meer informatie en tarieven trouwreportage: